Регистрация

Постни лозови сарми

Постни лозови сарми
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 7881

Сарми с лозови листа и плънка от гъби с ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Лято е и има опции за доста постни манджи. Ето една от тях по моя рецепта.

Необходими продукти:

  • 20-30 пресни лозови листа - можете да закупите от пазара или да си наберете от вашите лози
  • 2 ч.ч. ориз
  • 1 връзка пресен лук
  • 100 грама кралска печурка (можете да заместите с други налични гъби по ваш избор)
  • 2 моркова
  • сол, черен пипер и джоджен
  • растителна мазнина
  • 2 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

Измивате хубаво ориза докато водата му стане бистра. Нарязвате гъбите и лука на ситно. Смилате в кухненски робот обелените моркови. Всичко това запържете в тиган, като добавяте сол, черен пипер и джоджен на вкус. Плънката за сармите ви е готова.

След това завивате сармички като редите в дълбока тенджера, дъното на която предварително сте намазали с мазнина по ваш избор. След като сте готови със сармичките, полейте ги с мазнина, налейте толкова вода, че да ги покрие с 2 пръста. Отгоре затиснете с малка чиния, за да не се мърдат при варенето.

Варите на бавен огън за около 1 час. След това прецеждате соса. В тиган запържете 2 с.л. брашно със същото количество мазнина. Добавете разбита половин кофичка кисело мляко и прецедения сос. Разбърквайте непрекъснато с решетачна лъжица докато се сгъсти и варете 5 мин., след това залейте с него готовите сарми.

Добър апетит!

плънка за сарми с гъби и ориз

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта