Регистрация

Лозови сарми с пилешко

Лозови сарми с пилешко
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 3629

Сармички с лозови листа и плънка от пилешка кайма и ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 грама мляно пилешко месо
  • 2 глави лук
  • 5 с.л. ориз
  • сол и черен пипер на вкус
  • лозови листа
  • 100 мл заквасена сметана
  • вода
  • кисело мляко за поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Кипнете ориза и го оставете да поври, но не и да се развари.

2. Нарежете лука на ситно и го смесете с пилешката кайма, сол и пипер. Запържете.

3. Отцедете ориза от водата и го прибавете в запръжката. Размешайте добре.

4. Пригответе си тенджера, в която ще варите сармите. Взимайте по едно от лозовите листа, слагайте му по 1 лъжица от плънката и го увивайте хубаво. След това редете плътно, за да не се развият сармичките. Ако прецените, че е нужно, вържете с конец. Редете една до друга в съда, за да се придържат взаимно. Ако ви останат листа, подредете ги най-отгоре върху сармите.

5. Смесете сметаната с вода, разбъркайте и залейте сармите. Течността трябва да е един пръст над ястието. Ако е по-малко - долейте още вода.

6. Похлупете с обърната чиния, за да придържа пилешките сармички. Варете на умерен огън 50-60 минути.

7. Поднесете със заквасена сметана или ако желаете ястието да е по-леко - с кисело мляко.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта