Регистрация

Мезе от кренвирши за Хелоуин

Мезе от кренвирши за Хелоуин
Лесно   |   Порции 5 броя   |   Видяна: 972

Пръсти от кренвирши и призраци от кренвирши за Хелоуин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Солена храна за Хелоуин - добре е да има и такава, защото прекаляването със сладкиши ще вдигне кръвната захар. Ето идея за солен аламинут за Хелоуин, който направих миналата година за домашното тържество. Броят на кренвиршите е ориентировъчен, можете да си направите по-големи количества, ако очаквате повече гости. Просто спазвайте пропорциите. За по-лесно се въоръжете с щипка за месо - така ще топвате призраците по-лесно във врялата вода. А минаването на кренвиршите през вода е препоръчително, защото в течността падат част от консерваните им.

Необходими продукти:

  • 5 кренвирша
  • 5 бадема
  • 1 ч.л. гъст кетчуп или доматен концентрат
  • 10 клонки карамфил
  • вода
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

1. Вземете кренвирш и го разрежете на 2/3 през дължината. По-голямата част ще бъде пръст, по-малката - призрак.

2. Оформете пръстите като с остър нож за плодове първо отстраните половината от частта откъм главичката на кренвирша, за да се получи място за нокътя. Не разрязвайте цялата глава, защото няма какво да държи нокътя. След това, гледайки собствените си пръсти за по-лесно, направете разрези за свивките на фалангите в кренвирша. Под нокътя - два, в средата част на пръста - три и най-долу - пак два.

3. Оформете призраците като цепнете с нож на 4 или 6 части разреза на кренвирша. Оставете място за глава.

4. Кипнете вода в удобен за вас съд. Разтворете в нея щипка сол. Хващайте с шипки пръстите и топвайте във вряща на слаб огън вода за 10 секунди. Призраците хванете за главите с щипките и топвайте само долната част докато се разтвори. Така ще се разлисти мантията им. Отцедете от водата кренвиршите.

5. Намажете мястото на ноктите върху кренвиршите с гъст доматен сос и забодете бадем. Така ще изглежда като пръст с кървав нокът. Получава се доста реалистично.

6. На призраците боцнете по 2 карамфилчета за очи. Самите призраци можете да поставите върху майонезен сос или да покапете с майоонеза.

 

Хелоуин украса от кренвирши, призраци кренвирши

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта