Регистрация

Детско безалкохолно с кръв за Хелоуин

Детско безалкохолно с кръв за Хелоуин
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3887

Боядисан чай с мед и лимон за детска напитка за Хелоуин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

С приятелките ми подготвяме детско Хелоуин парти за нашите мъници и след като си разделихме задачите, нормално на главния редактор на kulinarno.bg се падна готвенето. След кървавите къпкейкове и джинджифиловите страшилища, дойде ред да направя и напитката. Привърженик съм на здравословното хранене и далеч не харесвам соковете в кутии, които децата така силно обичат. Смятам също, че малко сладкарска боя не пречи, за да се създаде ефект на кръв. Не се шашкайте, ако после детето ака червено – от боята е, но родителите са склонни да забравят и да се притеснят. Освен това червената сладкарска боя се приготвя от изсушени мушици, така че е с натурален характер за разлика от повечето оцветители в кулинарията.

Необходими продукти:

  • 750 мл вода
  • 4 пакетчета билков чай (аз комбинирах мента с лайка и мащерка – много ароматно се получава)
  • 2 с.л. мед
  • сокът на половин лимон
  • 2 пакета ванилова есенция
  • ½ опаковка червена сладкаска боя

Начин на приготвяне:

1. Пакетчетата чай приберете в голям чайник или друг неметален и непластмасов съд, който да събере 800 мл в себе си и да има капак, за да се запарят билките.

2. Кипнете водата и залейте чая. Когато температурата му падне до 40 градуса, изцедете пакетчетата и ги изхвърлете. Ако е нужно, преместете в друг съд, в който ще можете да разбъркате хубаво меда в течността. Бъркайте докато се разтвори напълно. Ако водата е по-топла от 40 градуса, рискувате да убиете витамините в меда. Ако е много по-хладна пък, може да не се разтвори добре.

3. Добавете ванилията, лимоновия сок и боята. Разбъркайте много добре.

4. Ако искате, довършете презентацията, като опаковате с хелоуински мотиви бутилка от вино с капачка на винт. След това изсипете вътре течността и я представете за кървава напитка. Ароматна, сладникава и ексцентрична, тя ще се хареса на децата. А и в нея има билки, мед и богат на витамин С лимонов сок. Просто идеален заместител на соковете в кутия. Ако децата са прекалено малки, изберете щадящи билки (не слагайте зелен или черен чай, маточина, малинови листа, шипка).

чай от кръв за деца

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта