Регистрация

Хелоуин ванилови сладки с мед и масло

Хелоуин ванилови сладки с мед и масло
Трудно   |   Порции 80 броя   |   Видяна: 1060

Домашни сладки лакомства за Хелоуин с пленяващ вкус и тематична визия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Тези сладки с ванилов дъх направих миналата година за Хелоуин. Избрах си лесната част - да замеся тестото и да забъркам айсинга за декорацията. А дъщерята свърши всичко останало, което, трябва да призная, отне цял ден изрязване на формички, разточване на тесто, печене и боядисване на сладките. Но пък на финала компанията единодушно заяви, че това са най-вкусните и красиви лакомства за Хелоуин, които са виждали и вкусвали.

Необходими продукти:

  • 600 г бяло брашно тип 500
  • 100 г масло
  • 300 г пудра захар
  • 5 с.л. мед
  • 1 ч.л. с връх сода бикарбонат
  • 2 яйца
  • 1 ампула ванилия или два пакета ванилова захар или 1 с.л. ванилов екстракт или 4 прахчета ванилия
  • сладкарска боя - червена, жълта, синя или само някои от видовете по желание

Начин на приготвяне:

1. Нарежете маслото на кубчета и го оставете да се стопли на стайна температура. Не разтапяйте - трябва просто да е меко. Ако медът обаче е твърде гъст, подгрейте на водна баня, за да се втечни.

2. Пресейте брашното в голяма широка кръгла тава, добавете содата и 200 г пудра захар и разбъркайте. Ако използвате ванилия на прах или ванилова захар, добавете и нея заедно с другите сухи съставки.

3. Оформете кладенче в средата на сухите съставки и добавете там 1 яйце, жълтъка на второто, маслото на кубчета и разтопения мед. Ако използвате течна ванилия, прибавете я в кладенчето.

4. Запретнете ръкави и замесете твърдо нелепнещо тесто. В началото ще ви се струва отчайваща идеята, че от тази смес ще се получи такова, но след 10 минути търсеният резултат ще е наличен. Разделете на 4-5 топки и приберете в хладилник за 40 минути.

5. Извадете си топка, пригответе си формички за сладки и застелете тава с хартия за печене. Разточете една от топките на кора с дебелина около 1 см. и изрежете формичките. Подредете в тавата с отстояние - ще се надуят с около 25% при печене.

6. Пъхнете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 7-9 минути. След изваждане сладките може да ви се виждат леко мекички, но след половин час ще се стегнат и ще станат хрупкави. Затова не вадете от тавата веднага. И не се притеснявайте, че са бледи и изглеждат като недопечени, ако останат 10 минути във фурната, после ще придобият каменна твърдост.

7. Докато едната порция се пече, извадете следващата топка тесто и си пригответе втората тава. От това количество стават около 6 големи тави сладки. Изрезките от тестото прибирайте на топка обратно в хладилника. Когато се съберат повечко, замесете заедно, оформете на топка, охладете и разточете.

8. Заделения белтък от второто яйце разбийте с миксер на сняг. След това в него добавете 100 г пудра захар, като я пресеете ЗАДЪЛЖИТЕЛНО преди това. Едрите парченца много пречат, а винаги има такива. Абсорбирайте захарта в белтъците. След това сипете лимоновия сок - той ще придаде на сместа елегантна лъскавина.

9. Разделете си разбития белтък в купички и оцветете със сладкарска боя. Ако смесите червено и жълто, ще стане оранжево, подходящо за тиквите. Смес от синьо и жълто пък ще ви даде зелен цвят. Преценете какви багри искате да имат сладките ви.

10. И остана творческата част. Прехвърлете отделните цветове в пликове или найлонов пош за еднократна употреба и с карфица боцнете връхчето. Творете върху домашните масленки както ви сърце иска. След това оставете да засъхнат без да се застъпват. След 24 часа ще са напълно засъхнали. Срокът им на годност е доста дълъг, така че можете да не изяждате всичко наведнъж.

 Домашни курабийки за Хелоуин

 

Бисквити с украса за Хелоуин

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 4 часа
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта