Регистрация

Мезенца с броколи и чедър

Мезенца с броколи и чедър
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1585

Тапас с броколи - парти мезенца от броколи с кашкавал и пресен лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава броколи
  • вода
  • сол
  • 2 яйца
  • 1,5 ч.ч. галета (можете да нарежете на кубчета и изпечете стар хляб, след това да го приберете в плик със зип и да търкаляте стъклена бутилка върху него)
  • 2 стръка пресен лук
  • 2 стръка пресен чесън
  • 250 г чедър (или кашкавал)
  • 2 с.л. лют сос

Начин на приготвяне:

1. Сложете около 1,5 литра вода да кипва в тенджера. През това време накъсайте броколито на розички и ги измийте под течаща вода. Щом водата кипне, добавете 1/2 с.л. сол в нея и пуснете розичките за 2 минути да врат до омекване. След това прехвърлете в гевгир и охладете под течаща студена вода.

2. Нарежете броколите на много сито. Изсипете в купа.

3. Добавете наситнените пресен лук и чесън, рендосаното жълто сирене, галетата. Чукнете яйцата и налейте лютия сос. Осолете на вкус и разбъркайте много добре. Приберете сместа във фризера за 1 час.

4. Застелете тава с хартия за печене. С ръце оформяйте от сместа топчета и редете в тавата.

5. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15-тина минути.

6. Поднесете със сос за потапяне по желание - майонеза, кетчуп, барбекю.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта