Регистрация

Маринован карфиол в оцет

Маринован карфиол в оцет
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 3170

Сладко-кисели зеленчуци с аромат на карамфил.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава карфиол
  • 1 голям морков
  • 200 мл оцет от 9%
  • 4 с.л. сол
  • 9 с.л. захар
  • 4 карамфилчета (или повече по желание)
  • 1 с.л. олио
  • 8 дафинови листа
  • 3 скилидки чесън
  • 1,5 литра вода

Начин на приготвяне:

1. Накъсайте карфиола на розички, измийте ги и ги сложете в тенджера.

2. Морковите нарежете на ленти или полумесеци и добавете в тенджерата.

3. Скилидките чесън обелете и нарежете на няколко парчета. Прибавете ги към другите зеленчуци.

4. В друга тенджера сипете водата, сложете в нея карамфила, солта, захарта, дафиновите листа и оцета и изчакайте да кипне.

5. Залейте зеленчицуте с олиото и така приготвената марината и оставете под капак докато се охлядят. След това приберете в хладилник да изстинат хубаво и поднесете като студена салата или предястие.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 ден

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта