Регистрация

Маринована сьомга с гарнитура

Маринована сьомга с гарнитура
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1665

Печена риба с гарнитура от моркови, лук и грах.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 филета от сьомга по около 150 г всяко
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 с.л. бяло сусамено семе
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1 с.л. кедрови ядки по желание
  • 100 г грах

За маринатата:

  • 1 с.л. зехтин
  • 3 с.л. соев сос
  • сокът от един лимон
  • 1 ч.л. рендосан корен от пресен джинджифил

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички продукти за маринатата и обтрийте с тях хубаво сьомгата. Оставете да се овкуси в хладилник за минимум половин час.

2. Лука наситнете, моркова рендосайте на едро ренде.

3. Сгорещете зехтина и запържете в него лука, а щом започне да потъмнява, добавете и морковите, грахта, кедровите ядки и сусама. Гответе 5-8 миути и посолете на вкус.

4. Филетата риба запечете за по 3 минути от страна на силно сгорещен наребрен тиган или скара. Не оттръсквайте от маринатата преди да печете.

5. Сервирайте рибата с гарнитурата и чаша хубаво вино.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта