Регистрация

Маринара с печен домат

Маринара с печен домат
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 1987

Пикантен сос за вегетариански спагети с много домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 консерви от 800 г цели италиански домати
  • 3 до 5 цели пресни домата, разполовени и почистени от семената
  • 3 скилидки счукан пресен чесън
  • 3 с.л. зехтин extra virgin
  • 1/4 ч.ч. нарязан на кубчета жълт лук
  • 1 с.л. прясно счукан риган или 2 ч.л. сушен
  • 4 листа босилек, нарязани
  • щипка едро смляно червено чили (по желание)
  • сол и смлян черен пипер на вкус
  • ¼ ч.ч. зехтин extra virgin (за завършване на соса)

Начин на приготвяне:

1. Препечете пресните домати на открит огън или барбекю, докато кожата им почернее. Свалете от огъня и заделете.

2. Сложете 3 с.л. зехтин в тенджерка и загрейте на среден огън.

3. Прибавете лука и щипка сол и сотирайте за 2 мин. Прибавете чесъна и продължете да сотирате за 2 мин.

4. Прибавете доматите (от консервата и печените) и подправките, намалете огъня до средно слаб и оставете да къкри 20 мин. като разбърквате от време на време, за да не загори.

5. Пюрирайте соса в кухненски робот или блендер и върнете в тенджерката. Продължете да готвите, докато достигнете желаната гъстота.

6. Когато сосът се сгъсти, свалете от огъня и овкусете със сол и пипер.

7. Добавете ¼ ч.ч. зехтин extra virgin бавно, така че да се получи желаният вкус. Проверете подправките и поднесете върху топла паста.

 

Източник: opensourcefood.com

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20-30 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта