Регистрация

Малък насъщен великденски хляб

Малък насъщен великденски хляб
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1764

Сладка семейна питка с яйчено тесто.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 180 грама фино бяло брашно
  • 100 грама пудра захар плюс 1 с.л. за глазиране (опитайте със Захира)
  • 2 яйца - разделете белтъците и жълтъците
  • 80 грама масло
  • 1 ч.л. сода
  • 1 пакетче ванилова захар
  • лимонова кора - настъргана
  • стафиди за украса

Начин на приготвяне:

1. Разбивайте жълтъците с маслото и захарта за четвърт час.

2. Разбийте и белтъците на сняг. Пуснете фурната да загрява на 200 градуса без вентилатор.

3. Обединете в купа жълтъчената смес с брашното, содата, ваниловата захар, кората от лимон и белтъчната пяна. Разбийте до хомогенност.

4. Намазнете тавичка (не много голяма) и изсипете вътре тестото. В случая на снимката е използвана тава с формата на агънце, но ако не разполагате със сложни формички, можете да използвате и обикновените такива за кекс. Печете 15 минути на 200 градуса и след това още 30 на 180 градуса.

5. Извадете хлебчето от фурната и го изчакайте да се охлади леко. Така ще се отлепи от стените на тавичката. Обърнете го с шарката нагоре.

6. Декорирайте със стафиди и пудра захар по желание. 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта