Регистрация

Италиански великденски кексчета

Италиански великденски кексчета
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 4549

Великденски десертчета „Пастиера Неаполитана”.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 180 г масло размекнато на стайна температура
  • 200 г брашно
  • 70 г пудра захар
  • 50 г яйца
  • щипка сол
  • ½ г натурална ванилова есенция

Начин на приготвяне:

За паста фролата:

1. Сложете заедно омекналото масло, захарта, солта, разтопена в лъжица, бадемите и яйцата. Объркайте всичко добре и после добавете брашното и ванилията малко по малко. Сложете в хладилник за 10-12 часа.

За тестото пълнеж:

1. Сложете рикотата заедно с пудрата захар и яйцата и съвсем малко есенции, може захаросана царевица и портокалови бонбони.

2. Накрая, разточете паста фролата и я сложете върху форма за мъфини (голямата). После сложете тестото за пълнеж вътре и покрийте със съвсем малко паста фрола. Сладкиша трябва да е във формички – най-малко 6 на брой. Сложете във фурна за 20 минути на 180 градуса. Поръсете с пудра захар.

 

Източник: www.opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта