Регистрация

Макарони на фурна с кайма и кашкавал

Макарони на фурна с кайма и кашкавал
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2926

Печена паста с месо, сметана и кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет макарони
  • 2 глави лук
  • 500 грама кайма
  • 3-5 с.л. заквасена сметана
  • 100 грама кашкавал
  • олио за пържене
  • сол на вкус
  • вода

Начин на приготвяне:

1. Сварете пастата до полуготовност.

2. Нарежете на ситно лука и го запържете до златисто в малко олио.

3. Добавете в тигана каймата и запържете. Осолете на вкус.

4. Отцедете пастата и я прехвърлете в тавичка.

5. Залейте със запръжката и пригответе сос от 100 мл вода, в която сте разбили сметаната и малко сол по желание. Разбъркайте хубаво всичко.

6. Покрийте с фолио и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути.

7. Махнете фолиото, спрете фурната и поръсете с настъргания кашкавал. Върнете тавичката обратно колкото кашкавалът да се разтопи и да образува коричка.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта