Регистрация

Макарони на фурна с моцарела и босилек



Макарони на фурна с моцарела и босилек
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1548

Печени макарони по италиански с доматен сос, моцарела, босилек и аншоа.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 23.05.2018

Паста на фурна по неаполитански готвят Лора и Стоян, за да превърнат познатите макарони на фурна в типично ястие от Ботуша. Блюдото представлява запечени сварени ал денте макарони, потънали в доматен сос с аромат на каперси, босилек и аншоа и сплотени от нежната прегръдка на разтопена моцарела.

Докато водата за макароните кипва, започваме със заготовките за запръжката като наситняваме лук, моркови и стебла целина. Във врящата вода се изсипват макароните и се готвят ал денте. След това се отцеждат от водата и се прехвърлят в тава. В сгорещен зехтин се запържват зеленчуците, а след това към тях се добавят белени домати на кубчета от консерва. Готви се до редуциране и се подправя. Отделно се наситнява босилек, каперси и аншоа, а моцарелата се нарязва на кубчета, като се заделят и кръгчета за подреждане върху ястието.

При макароните влизат запръжката, моцарелата, каперсите, аншоата и босилека. Всичко се разбърква и заравнява. Отгоре се редят резени моцарела и ястието се пече за 20 минути. След това се поднася с листенца пресен босилек за украса.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта