Регистрация

Мусака с макарони и кайма



Мусака с макарони и кайма
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1342

Макарони на фурна с месо, млечен сос и кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

В кухнята с Милена си правим вкусни солени макарони с месо, като впрягаме италианската рецепта за паста болонезе в побългарен вариант за мусака. Симбиозата от двете представлява вкусно и лесно за направа основно ястие, което ще засити и най-гладния стомах.

Първо си сваряваме макароните в подсолена вода, а след това ги шокираме със студена, за да спрем процеса на разваряване. Следва да си спретнем традиционната запръжка за мусака като пръжнем до позлатяване наситнен стар лук, овкусим го с подправки и добавим към него кайма, а после и доматен концентрат.

На следващ етап разбиваме яйца с мляко и брашно. В неголяма, но висока тавичка слагаме половината от макароните, заливаме ги с цялата кайма и отгоре покриваме с останалите макарони. После изсипваме яйчената смес, разклащаме и печем. А докато ястието се готви, рендосваме кашкавал, пармезан или друго сирене по избор. Щом макароните започнат да хващат коричка, поръсваме със сиренените стърготини, запичаме още съвсем малко и сме готови да хапваме.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта