Регистрация

Лятно табуле с мента и пресен лук



Лятно табуле с мента и пресен лук
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 677

Табуле с булгур и добавка от пресен лук и мента за лятна свежест.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Оригинално арабско табуле от булгур с билки и домат приготвя Миро в канала Готвене за начинаещи. Това е диетична нискокалорична салата, която може да се хапва и като основно в горешите дни или по време на диета. Веганска, лесна за направа и с достъпни продукти, тази рецепта пленява и дори служи като изискана гарнитура към риба, морски дарове и печено месо.

Булгурът се залива с вряла вода и се добавя лимонов сок. Оставя се похлупен за половин час, докато се задуши и изпие течността. А през това време на ситно се режат останалите компоненти - пресен или червен лук, свежи листа мента и магданоз и месестата част на домати. Рецептата не изисква стриктност, затова можете да сложите повече или по-малко от всяка съставка, съобразявайки се с личните си вкус и предпочитания. Ориентировъчни пропорции пък ще разберете от видеото на Миро по-горе.

На финала булгурът се изсипва при наситнените компоненти и всичко се разбърква заедно, овкусено със сол, пипер, зехтин и по желание с автентичната арабска подправка рас ел ханут. Това е майсторска смес от кориандър, джинджифил, куркума, канела, индийско орехче, различни видове пипер, бахар, кимион, карамфил. Когато сте готови - разбъркайте и опитайте. При необходимост подправете с още съставки, за да се получи бленуваното вкусово съвършенство.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта