Салата табуле с булгур и мента
Нетрадиционно тбуле и хрупки, увити в бекон.
Бон Апети
Излъчен на 01.08.2017
В началото на днешното предаване Лора и Стоян заявяват, че ще готвят за градинско или терасно парти. Така идва ред на салатата, която трябва да е засищаща и питателна, да бъде добро мезе и да разпали страстите. Какво по-подходящо от табуле с два силни афродизиака - магданоз и кашу. За основа на предястието се спираме на булгур, който е доста питателен. Той се сварява в подсолена вода и се охлажда, а след това се смесва с нарязани на кръгчета зелени маслини, наситнени ядки кашу, нарязано на ситно голямо количество магданоз, листенца прясна мента, наситнен червен лук, сол и пипер. Всички съставки се разбъркват добре и се овкусяват с кората и сока на един лимон и заливка от студено пресован зехтин. Ето ви една веганска салата, която е прекрасна гарнитура към печени мръвки.
Освен това в края на рецептата кулинарните дават още една идея за парти мезе - хрупкави тестени хапки, увити в прошуто и поднесени със ос от пъпеш - вкусно, лятно и лесно за направа. Ако искате да видите и този ордьовър - гледайте видеото:
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ