Регистрация

Салата табуле с булгур и мента



Салата табуле с булгур и мента
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2339

Нетрадиционно тбуле и хрупки, увити в бекон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 01.08.2017

В началото на днешното предаване Лора и Стоян заявяват, че ще готвят за градинско или терасно парти. Така идва ред на салатата, която трябва да е засищаща и питателна, да бъде добро мезе и да разпали страстите. Какво по-подходящо от табуле с два силни афродизиака - магданоз и кашу. За основа на предястието се спираме на булгур, който е доста питателен. Той се сварява в подсолена вода и се охлажда, а след това се смесва с нарязани на кръгчета зелени маслини, наситнени ядки кашу, нарязано на ситно голямо количество магданоз, листенца прясна мента, наситнен червен лук, сол и пипер. Всички съставки се разбъркват добре и се овкусяват с кората и сока на един лимон и заливка от студено пресован зехтин. Ето ви една веганска салата, която е прекрасна гарнитура към печени мръвки.

Освен това в края на рецептата кулинарните дават още една идея за парти мезе - хрупкави тестени хапки, увити в прошуто и поднесени със ос от пъпеш - вкусно, лятно и лесно за направа. Ако искате да видите и този ордьовър - гледайте видеото:

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта