Регистрация

Люта свинска плешка с гъби на фурна

Люта свинска плешка с гъби на фурна
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1315

Печено свинско в сметанов сос с гъби и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг свинско месо (плешка или друго по избор)
  • 500 г пресни печурки
  • 2 люти чушлета
  • 5 скилидки чесън
  • 150 г кашкавал
  • сол и пипер на вкус
  • 1 кофичка заквасена сметана

Начин на приготвяне:

1. Свинското нарежете на големи парчета (по около 50 г всяко) и овкусете със сол и пипер. Запечатайте на бегло намаслен и силно сгорещен тиган от всички страни.

2. Гъбите нарежете на полумесеци или кубчета. Разбийте сметаната с намачкания на паста чесън и наситнените люти чушки. Добавете щедро сол и пипер.

3. Прехвърлете гъбите в тавичка и залейте със сметановия сос. Разбъркайте много добре.

4. Запечатаното свинско подредете в тавата като натиснете надолу, така че част от него да се потопи в сметановия сос.

5. Увийте във фолио и запечете за 30 минути на 200 градуса. Развийте фолиото, гответе още 15 минути на 180 градуса и след това поръсете с рендосания кашкавал. Запечете за 5 минути.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта