Регистрация

Печено свинско с картофи в свинска мас



Печено свинско с картофи в свинска мас
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1767

Печени картофи със свинска мас и ким за гарнитура на гриловано месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Ути Бъчваров представя двукомпонентна рецепта за печено на скара парче свинско месо с коричка от сладък сос и подправки, което се поднася върху ароматни картофи с ким и морска сол, които след сваряване се запичат със свинска мас, за да станат хрупкави и рошави и да носят уникален вкус и профирност.

Първо се обръща внимание на парчето месо, което се обтрива с подправки и се намазва с манов мед или петмез. Начинът на печене, показан във видеото изисква да имате скара, пещ или барбекю, затова можете да преминете на готвене на фурна, като предварително запечатате мръвката в голям и силно сгорещен сух тиган, а после я печете в тавичка на средна фурна, обвита с алуминиево фолио.

Картофите се обелват и сваряват. Отцеждат се от водата и се оставят да се подсушат от собствените си пари. А през това време за тях се приготвя специална тава с разтопена и силно цвърчаща свинска мас в компанията на морска сол и семена ким. Картофите влизат в идиличната подправка и се готвят на фурна. А на финала служат като основа за поднасяне на апетитното месо.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта