Регистрация

Лечебно меню и начин на хранене при язва



Лечебно меню и начин на хранене при язва
  |   Порции   |   Видяна: 4835

Какво не трябва да се яде и на какви продукти да се набляга в менюто при язва.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 

    Язвата е коварна болезнена рана на дванадесетопръстника или стомаха, обясняват от Здраве ТВ. За да бъде потиснато неприятното усещане от нея трябва да се спазва специална диета. Тя се състои от 5-6 хранения на ден, като в менюто влизат меки храни, белени зеленчуци, млечни продукти и съвсем малко месо. Отричат се твърдите плодове и зеленчуци в суров вариант, пикантните подправки и газираните напитки. Ето списъци с храните, които можете да консумирате ако страдате от язва, както и тези, които не са препоръчителни и дори забранени.

Позволени продукти: зеленчукови супи и пасирани пюрета, плодови и зеленчукови сокове, чай, зеленчуци на пара, препечен хляб, масло, варени яйца, паста.

Забранени или непрепоръчителни продукти: алкохол, мазни и люти храни, кафе, сурово зеле, боб и други зърнени варива, консерви и всичко, което е пържено или газирано.

Най-важните съставки

Време за приготвяне:
Време за готвене:

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта