Регистрация

Лесен гювеч с боб, наденица и домати

Лесен гювеч с боб, наденица и домати
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 6026

Зимен гювеч с месо и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 с.л. зехтин
  • 1 голяма глава лук, фино нарязан на кубчета
  • 4 пилешки бутчета, обезкостени и без кожата, нарязани на кубчета
  • 150 г пушена наденица, запържена, нарязана на кубчета
  • 3 скилидки чесън, счукан
  • 1 ч.л. сушени листа мащерка
  • ½ ч.л. черен пипер
  • 4 с.л. доматено пюре
  • 2 с.л. вода
  • 3 консерви (от по около 420 г) едър боб, изплакнат и отцеден
  • 3 с.л. пресен магданоз, наситнен

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете зехтина в голям тиган на умерен огън.

2. Прибавете лука и пържете като разбърквате до омекване - около 4 мин.

3. Прибавете пилешкото, наденицата, чесъна, мащерката и пипера.

4. Гответе още 5 - 8 мин. или до покафеняване на пилешкото и наденицата.

5. Сложете в глинен съд заедно с останалите продукти, покрийте с капак и изпечете до пълна готовност във фурната.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
4
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта