Регистрация

Лапад чорба с фиде и застройка



Лапад чорба с фиде и застройка
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1912

Бърза супа от лапад с фиде, пресен лук и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пролетна супа от лапад със застройка прави Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев. Това е полезно народно ястие, което идеално се включва в кампанията за Превенция от остеопороза, защото в него има букет от полезни вещества - за костите, имунитета и цялостното здраве. Въпреки че тази супа е без месо, се получава апетитна храна - нискокалорична и висококачествена, с която човек да приветства затоплящите се дни.

Морков се нарязва на кубчета, пресен лук - на тръбички, а ако имате свеж девисил - наситнете го. Можете да използвате и сушен или да замените с друга билка - джоджен или мащерка. В тенджера се разтапя масло и в него се запържва първо само морковът, а след това се добавя и лукът. Готви се и се бърка до отпускане, а после се залива с вряла вода и се посолява. Докато зеленчуците къкрят, се измиват и нарязват листата лапад. Добавят се заедно с девисила и се оставят да поврат няколко минути.

През това време се прави застройката - от разбито яйце с кисело мляко. Темперира се с част от бульона и се налива в супата. След това можете да сервирате. Става за хапване дори и в студен вариант. Точните продукти за рецептата ще откриете в края на видеото на Иван Звездев.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта