Регистрация

Кроасани с бадеми

Кроасани с бадеми
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2918

Нетрадиционен десерт с бутер тесто и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 големи кроасана, от предишния ден (или пакет замразено бутер тесто)
  • 1/2 ч.ч. захар
  • 2/3 ч.ч. бланширани бадеми
  • щипка сол
  • 1 бучка масло (нарязано на кубчета)
  • 2 яйца
  • бадемов екстракт
  • 1 ч.ч. вода
  • 2 с.л. захар
  • 3 с.л. трипъл сек, лек ром или амарето (по желание)
  • пудра захар и нарязани на филийки бадеми за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Ако използвате бутер тесто, го размразете според указанията на опаковката, нарежете го на 6 парчета и го пригответе според инструкциите. След това го оставете на стайна температура за 1 ден.

2. На другия ден, загрейте предварително фурната на 180ºС.

3. В тенджера сложете водата, захарта и алкохола (ако ще използвате) да заврят на котлона. Намалете огъня до слаб и разбъркайте до разтваряне на захарта. Свалете от огъня и сложете сиропа в купа, да се охлади до стайна температура.

4. В кухненски робот, смесете захарта, солта и бадемите на фино брашно. Добавете маслото и разбийте до хомогенност. Добавете едно по едно яйцата и разбивайте до получаването на кремообразна смес.

5. Разполовете кроасаните и ги натопете в сиропа, така че да се покрият хубаво и ги сложете в тавичка за печене, постлана с пергаментова хартия.

6. Намажете с около 2 с.л. от крема едната половина и покрийте с другата половина на кроасана (или тестото). Намажете с още 1 с.л. отгоре и поръсете с нарязани бадеми. Повторете с останалите кроасани и печете около 15 мин.

7. Преди поднасяне поръсете с пудра захар.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта