Регистрация

Крехко и сочно пиле с картофи



Крехко и сочно пиле с картофи
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2060

Мариновано пиле в саламура за крехко пилешко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пиле с картофи - звучи като рецепта, която може да бъде сготвена и от дете. И наистина е така, ала във всяко ястие си има чалъм. В канала Кухнята на Звездев родният кулинар показва как се прави саламура за пилешко. А ако имате поне една нощ, за да изчакате месото наистина да се отпусне и овкуси, ще имате най-идеалното цяло печено пиле.

За саламурата се смесват вода със сол, захар, дафинов лист и черен пипер на зърна. Какви са количествата на съставките - гледайте в клипа по-горе. Птицата се потапя в студената саламура и се оставя в хладилник. След поне 8 часа се вади от солената вода и се подсушава. Слага се да полегне с гърдите надолу върху нарязани на едро картофи, овкусени със сол и покапани с мазнина. Намазва се с масло, поръсва се с червен пипер за красив загар и се пъхва в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути. След това се обръща, гърдите се мажат с масло и се поръсват с пипер и се допича за още 20-30 минути.

А на финала имате крехко и сочно пиле с добре запечени картофи за гарнитура. Класическо и вкусно ястие.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 8 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта