Регистрация

Кралски кейк със захаросани портокали

Кралски кейк със захаросани портокали
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 4866

Плодов кейк с бадемов пълнеж.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За захаросания портокал:

  • 150 г захар
  • 150 г вода
  • 1 портокал

За пълнежа:

  • 200 бадемово брашно
  • 200 захар и още малко вода

За тестото:

За първата част:

  • 20 г прясна мая
  • 50 мл мляко
  • 100 г пшенично брашно

За втората част:

  • 2 яйца
  • 100 г захар
  • 200 мл мляко на стайна температура
  • 100 г масло
  • 5 г сол
  • настърганата кора на портокал и/или лимон
  • 500 г пшенично брашно

Начин на приготвяне:

На захаросания портокал:

1. Нарежете портокала на филийки без да го белите и го кипнете във вода за 10 мин. Отстранете водата. Смесете 150 г захар със 150 г вода докато захарта се разтвори на слаб огън (важно е огънят да е слаб, за да не се карамелизира захарта). След това прибавете портокаловите резени и дръжте в тенджерка, покрита с капак на слаб котлон за 1 час, без да махате капака, за да не се втвърди портокалът. След 1 час махнете от огъня и го сложете в чиния да се охлади.

На бадемовия пълнеж:

1. Смесете бадемовото брашно със захарта в купа. След това прибавете малко вода (около 1/2 чаша) и не спирайте да бъркате. Ако е необходимо, добавете още вода, докато се получи консистенцията на марципан.

На тестото:

1. Смесете маята с 50 мл мляко и 100 г пшенично брашно в купа. Оставете да престои 1 час. След това смесете останалите необходими продукти и прибавете първото тесто към тях. Месете енергично 15 мин. и оставете да престои 2 часа.

2. След това направете руло от тестото. Прибавете марципановия пълнеж в средата и завийте тестото така, че марципанът да остане отвътре. Навийте кейка в кръг и го сложете в тавичка за печене. Подредете резените портокал отгоре и намажете с жълтък. Оставете да престои и втаса още 2 часа.

Печете в предварително загрята фурна на 200º C за 15 мин. или до златисто, като внимавате да не изгори.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта