Регистрация

Козунак с кедрови ядки, стафиди и глазура

Козунак с кедрови ядки, стафиди и глазура
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1796

Великденски хляб със сушени плодове, ядки и захарна заливка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • руско козуначено тесто - как се прави - вижте ТУК
  • 100 грама кедрови ядки
  • 100 грама стафиди
  • жълтък
  • за украса - 150 грама пудра захар с 3 с.л. вода и кокосови стърготини или шоколадови пръчици по желание

Начин на приготвяне:

1. След като тестото е втасало за около час, добавете в него ядките и стафидите и премесете така, че да се разпределят хубаво.

2. Намажете външността с малко олио и оставете да втаса в намазнена тавичка за 30-40 мин.

3. Замесете в желана от вас форма като просто можете да оставите във вид на голяма питка и намажете отгоре с разбит жълтък.

4. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 25 мин.

5. Ако искате да украсите накрая, кипнете 3 с.л. вода, изсипете в тях пудра захар и разбъркайте. С горещата смес залейте козуначената питка. Щом леко се поохлади, поръсете с кокосови стърготини или шарени сладкарски пръчици.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2.30 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта