Регистрация

Козунак с кедрови ядки, стафиди и глазура

Козунак с кедрови ядки, стафиди и глазура
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 3055

Великденски хляб със сушени плодове, ядки и захарна заливка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • руско козуначено тесто - как се прави - вижте ТУК
  • 100 грама кедрови ядки
  • 100 грама стафиди
  • жълтък
  • за украса - 150 грама пудра захар с 3 с.л. вода и кокосови стърготини или шоколадови пръчици по желание

Начин на приготвяне:

1. След като тестото е втасало за около час, добавете в него ядките и стафидите и премесете така, че да се разпределят хубаво.

2. Намажете външността с малко олио и оставете да втаса в намазнена тавичка за 30-40 мин.

3. Замесете в желана от вас форма като просто можете да оставите във вид на голяма питка и намажете отгоре с разбит жълтък.

4. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 25 мин.

5. Ако искате да украсите накрая, кипнете 3 с.л. вода, изсипете в тях пудра захар и разбъркайте. С горещата смес залейте козуначената питка. Щом леко се поохлади, поръсете с кокосови стърготини или шарени сладкарски пръчици.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2.30 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 150
  2. mus
  3. 36
  4. жито
  5. Торти
  6. CA
  7. 19
  8. 94
  9. 76
  10. мляко

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта