Регистрация

Козуначен хляб с яйца и ванилия

Козуначен хляб с яйца и ванилия
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1972

Сладка питка с ром и лимон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 грама брашно тип 00
  • 50 грама масло
  • 40 грама захар (опитайте със Захира)
  • 20 грама жива мая
  • 100 мл мляко
  • 1 опаковка ванилова захар или 2 пакета ванилия есенция
  • 1 с.л. вода
  • 1 с.л. ром или есенция на ром
  • 5 жълтъка - 3 жълтъка за тестото и 2 жълтъка за намазване на кората
  • настъргана лимонова кора

Начин на приготвяне:

1. Начупете маята в съд и я залейте с млякото на стайна температура, като предварително в него сте разтворили ваниловата захар или сте изсипали 1 с.л. захар. Поръсете с брашно. Изчакайте сместа да се напука.

2. Изсипете пресятото брашно в тава, направете кладенче, добавете маята, захарта, ванилия (ако е нужно), маслото, рома и 3 жълтъка и замесете еластично нелепкаво тесто. При нужда добавете вода. Завийте на топло място да втаса докато удвои обема си.

3. Покрийте тава или формичка за печене с хартиено фолио и загрейте фурната на 170-180 градуса. Премесете хляба, оформете го на кръг, намажете с двата жълтъка, направете три разреза по дължина от средата и поръсете с настърганата лимонова кора.

4. Печете до желаната готовност (около 10-15 минути).

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта