Регистрация

Китайско-португалски крем брюле

Китайско-португалски крем брюле
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 2911

Сметанов крем с ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ½ л пълномаслена сметана за разбиване
  • 15 жълтъка
  • 1 ½ ч.ч. захар
  • 2 ванилови шушулки

Начин на приготвяне:

1. Загрейте сметаната и ваниловите шушулки в тенджерка.

2. Сипете жълтъците в купа със захарта и разбъркайте добре.

3. Когато сметаната се сгорещи, я прибавете по малко към жълтъците, докато изразходвате половината. По този начин жълтъците се темперират.

4. Сипете яйчената смес обратно в съда с останалата сметана и разбъркайте хубаво.

5. Оцедете сместа, за да отстраните ваниловите шушулки и други ненужни примеси.

6. Сложете сместа в съд с размери 22,9х33 см и печете в предварително загрята фурна на 200°С около 50 мин. или докато брюлето се втвърди.

7. След като кремът се охлади, го поръсете със захар.

8. Сложете брюлето в най-горната част на фурната и изчакайте докато захарта се карамелизира - не е нужно много време, затова наглеждайте.

9. Поръсете с пресни горски плодове и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта