Регистрация

Крем брюле със сметана и жълтъци

Крем брюле със сметана и жълтъци
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1190

Френски яйчен крем със сметана и захарна коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 жълтъка
  • 500 мл течна млечна сметана около 30% масленост
  • 9 с.л. захар
  • 1 пакет ванилова захар
  • щипка сол
  • вода

Начин на приготвяне:

1. Жълтъците прехвърлете в купа, добавете 2,5 с.л. захар и разбийте с тел докато захарта се разтвори.

2. Налейте сметаната в тенджера или касерола, сипете 2,5 с.л. захар и тук и добавете ваниловата захар и щипка сол. Подгрейте, но не кипвайте. Бъркайте докато се разтвори захарта.

3. На тънка струйка при непрестанно бъркане с телта добавете подгрятата сметана към жълтъците. Щом се получи хомогенен крем, преминете към следващата стъпка.

4. Поставете 4 керамични формички в тава с високи бордове. Разпредлете сместа в купчкита като не бива да ги пълните абсолютно догоре. Налейте топла вода в тавата.

5. Бутнете в предварително загрята фурна на 165 градуса. Печете 25 минути.

6. Извадете и поръсете с лъжица захар всяко кремче. Ако имате горелка, карамелизирайте поръсената захар, за да се получи типичната за брюле коричка. Хапвайте топло.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта