Регистрация

Китайско зеле с крутони, шунка и царевица

Китайско зеле с крутони, шунка и царевица
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 500

Салата от китайско зеле с майонеза, колбас, царевица и домашно приготвени крутони.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 г тостерен бял хляб (около 3 филийки)
  • 20 мл зехтин
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 равна ч.л. червен пипер
  • 1 голяма скилидка чесън
  • 1/2 ч.л. италиански микс прованс (ако имате)
  • 600 г китайско зеле
  • 200 г шунка или друг колбас по избор
  • 1 консерва цааревица
  • 100 мл майонеза
  • перца пресен лук за украса по желание

Начин на приготвяне:

1. Хляба нарежете на лентички и след това на кубчета за крутони. Прехвърлете в купа и залейте със зехтина. Поръсете солта, червения пипер и провансалския микс и минете през преса скилидката чесън. Разбъркайте хубаво. Прехвърлете в голяма тава, застлана с хартия за печене и заравнете, за да не се застъпват хлебчетата. Пъхнете в предварително загрята на 150 градуса фурна за 15 минути.

2. Отрежете кочана на зелето и разполовете зелката. Разрежете още веднъж надлъжно и след това режете напречно на парчета. Прехвърлете ги в голяма купа.

3. Отцедете консервата царевица хубаво от водата и прибавете зърната. Нарежете колбаса на малки кубчета и добавете към останалите продукти.

4. Залейте с майонезата и разбъркайте много добре. Овкусете със сол и размешайте отново.

5. Изпечените и охладени крутони добавете в салатата, разбъркайте финално и разпределете в порции. Поръсете с нарязани листенца пресен лук.

 

Източник: YouTube/Вкусни идеи от Натали

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта