Регистрация

Китайски кифлички с наденица на пара

Китайски кифлички с наденица на пара
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3957

Сос от стриди, соев сос и сусамово олио овкусяват благоуханните ви кифлички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

Начало:

  • 1 супена лъжица суха мая
  • 1 чаена лъжичка захар
  • ¼ чаша брашно
  • ¼ чаша топла вода

За тестото:

  • ½ чаша топло мляко
  • 1¾ чаша брашно
  • ¼ чаена лъжичка сол
  • 2¼ супени лъжици захар
  • 1 супена лъжица олио
  • 1 щипка сода за хляб
  • ½ чаена лъжичка бакпулвер

За плънката:

  • 3 китайски наденички (или друг вид наденица по избор)
  • 1½ супена лъжица сос от стриди
  • 1½ супена лъжица тъмен соев сос
  • ½ супена лъжица сусамово олио

Начин на приготвяне:

1. Смесете първите съставки и оставете около 30 минути. Сместа трябва да е с мехурчета.  

2. След това прибавете към нея топлото мляко, брашното, солта, захарта, содата и олиото. Замесете добре докато тестото не стане гладко и еластично.

3. Намазнете голяма купа и поставете тестото вътре. Оставете го да втасва около 3 часа – би трябвало да утрои размера си.
Междувременно пригответе наденичките – разделете ги на четири и ги сложете в купичка заедно със сосовете, така че да се покрият добре. Оставете ги да се мариноват поне половин час в хладилника.

4. Набрашнете леко дъска или плот и с удари разнесете тестото по повърхността. Поръсете с бакпулвера и месете около 5 минути. Разделете тестото на 2 части, оставете едната в купата и я покрийте. Другото разделете на 6 парчета, оформете всяко като топчица и го разточете като цилиндър. 
Вземете парче наденичка и сложете в единия край на тестото. Притиснете и внимателно завийте наденичката с тесто. След това оставете готовата кифличка на парче хартия. Когато всички са готови, ги покрийте и оставете за половин час.

5. Подгответе фурната си на пара и загрейте водата докато заври. Поставете кифличките на около 3-5 см разстояние. Покрийте и приготвяйте около 15 минути на най-висока степен. Преди да изключите уреда, свалете капака, за да не накапе готовите кифлички.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 5 часа

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. фолио
  2. КАША
  3. бар
  4. a>
  5. 800
  6. 64
  7. 600
  8. 50
  9. 450
  10. 400

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта