Регистрация

Каша от кралски печурки и пресен лук

Каша от кралски печурки и пресен лук
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 6462

Лесна и бърза рецепта с гъби за всеки начинаещ готвач.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 грама кралски печурки
  • 1 връзка пресен лук
  • соев сос
  • сол
  • черен пипер
  • 2 с.л. брашно
  • вода
  • масло

Начин на приготвяне:

Обожавам печурките, особено кралските, които можете да намерите на пазара в този сезон. Ето и лесното им приготвяне: Измийте хубаво гъбите. Аз го правя по следния начин - в прозрачно пликче поставям гъбите с 1 - 2 лъжици брашно, после наливам вода. Започвам хубаво да раздрусвам плика в продължение на 1-2 минути. После го продупчвам и измивам няколко пъти.

След тази обработка нарежете гъбите на едри шайби, а пресния лук - на дребно. Разтопете в тигана краве масло и започнете да запържвате гъбите като ги разбърквате. Когато омекнат добавете и лука. Накрая добавете малко соев сос и подправките на вкус. Последното действие е да разтворим 2 лъжици брашно в 1 ч.ч студена вода. Изсипете я в тигана и разбъркайте -постепенно ще се появи кафяв на вид и много вкусен сос.

Приятен апетит.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта