Регистрация

Катино мезе - свинско с лук и гъби



Катино мезе - свинско с лук и гъби
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 2254

Свински хапки с гъби и лук по български.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Народно мезе със свинско - това е познатото Катино мезе, което българите приготвят по много варианти. А най-основният от тях показва Миро в канала си Готвене за начинаещи като кавърдисва месото с лук, добавя гъбите и финализира готвенето с масло, лимонов сок и магданоз. В някои рецепти прибавят наситнени кисели краставички, ястието търпи добавка на 50 мл незаквасена млечна готварска сметана, както и получава коричка от настърган кашкавал. Но това са добавки, които по желание можете да използвате.

За начало свинското се реже на хапки и се запържват в сгорещено олио. Добавя се лукът, оставя се под капак на слаб към умерен огън и през това време се нарязват гъбите. И те влизат в ястието и се оставят на котлона докато всичко се сготви добре. Овкусява се със сол и пипер, лют пипер по желание и се оставя без капак, за да хване коричка. Добавя се масълце, залива се с лимонов сок и се поръсва с магданоз. А после е готово за хапване. Как точно се прави - гледайте във видеото на Миро по-горе.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (4)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 30
  2. 150
  3. 10
  4. ГАРНИТУРА
  5. 808
  6. 200
  7. ОСТАВА
  8. 94
  9. 160
  10. свинск

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта