Регистрация

Картофи соте с домати и подправки



Картофи соте с домати и подправки
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 941

Варени картофи по индийски с масло и джинджифил.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Картофите са един от най-подходящите продукти за гарнитура или безмесно основно. В индийската кухня, която често лишава ястията от мръвка, са продукт, който може да бъде сервиран с много вкус, стига да се добавят правилните подправки. Именно такова ястие се разкрива в канала Всегда Вкусно, където картофите се сотират с масло, източни аромати и добавка от пресни домати и кориандър (можете да замените с магданоз) за свежест.

Първо картофите се слагат необелени, за да се сварят. През това врeме можете да си направите заготовки за предстоящото готвене. Нарежете доматите на кубчета, наситнете листата на кориандъра или магданоза, рендосайте си nа ситно ренде парче джинджифил. Когато картофите са сварени, се обелват и нарязват на хапки. В тиган с мазнина се запържват подправки - семена ким, гарам масала (микс от подправки с пикантна нотка, който все още се намира трудно на родния пазар; заменете с кимион), куркума, лют пипер и рендосания джинджифил. Дoбавете синапено семе или лъжичка горчица. Прибавя се и маслото и щом закъкри, картофените хапки се изсипват в ароматното масло. Готвят се няколко минути при периодично бъркане на умерен огън.

Следва да се прибавят доматите, да се готви още 2-3 минути и на финала да се поръси с наситнен кориандър. Разбърква се и се поднася - пикантно, вкусно и различно. Гледайте видеото, за да се насладите на направата на тази храна, а списък с точните продукти можете да намерите ТУК.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта