Регистрация

Сотирани картофи по индийски

Сотирани картофи по индийски
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 2049

Запържени варени картофи по бомбайски с подправки, домати и кориандър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г картофи
  • връзка кориандър
  • пресен джинджифил (около 5 грама)
  • 2 домата
  • 3 с.л. олио
  • 1/2 ч.л. семена ким
  • 1 ч.л. куркума
  • 1 ч.л. кориандър на прах
  • 1 ч.л. лют пипер на люспи
  • 1 ч.л. гарам масала
  • 1 ч.л. синап или едрозърнеста горчица
  • 50 г масло
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Картофите измийте и сложете да се сварят с все ципата. След като са добре сварени, но не преварени, обелете и нарежете на кубчета.

2. Доматите нарежете на малки парченца, а джинджифила настържете на ситно ренде.

3. Сгорещете олиото в тиган и запържете в него за минута семената ким, лютия пипер, синапа (горчицата), куркумата, кориандъра и гарам масалата.

4. Добавете маслото и щом зацвърчи, запържете за минута рендосания джинджифил. После добавете картофите и гответе като разбърквате няколко минути.

5. Добавете доматите, намалете огъня и оставете да се готви 5-6 минути като периодично разбърквате.

6. Наситнете пресния кориандър (може да използвате магданоз, но вкусът се променя). Овкусете ястието със сол, добавете кориандъра и махнете от огъня.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 218
  2. 180
  3. 86
  4. 782
  5. лятна
  6. 430
  7. 214
  8. 684
  9. osi
  10. не

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта