Регистрация

Картофени кюфтета с лук и бекон

Картофени кюфтета с лук и бекон
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 8040

Пикантни картофени хапки с месце.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г брашно
  • 500 г картофи
  • 1/2 ч.ч. нарязан зелен лук
  • олио (достатъчно за пържене на маслена баня)
  • сол и черен пипер
  • люти чушлета на вкус
  • чесън (по желание)
  • бекон (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Задушете картофите, докато омекнат, след това ги намачкайте в купа с малко зелен лук, сол и пипер.

2. Добавете малко брашно към картофите, за да не се разпаднат при пърженето.

3. Обвийте една дъска за рязане със стреч фолио и нагорещете малко олио в плитък тиган.

4. Оформете малки топчета от картофената смес и ги сплескайте върху покритата с найлон дъска за рязане. Използвайте още от брашното, ако са прекалено лепкави. Колкото по-плоски са кюфтетата, толкова по-хрупкави ще станат.

5. Изпържете кюфтетата в олиото, докато придобият златист цвят и от двете страни.

6.­­­ Поръсете с останалия зелен лук или с нещо друго по ваше желание, например накълцан чесън или люти чушлета. Можете да направите кюфтетата, като прибавите и парченца бекон към картофената смес.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта