Регистрация

Кюфтета от магданоз и сирене



Кюфтета от магданоз и сирене
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1708

Вегетариански кюфтета на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Страхотно мезенце от магданозени кюфтенца - това виждаме в поредната апетитна и лесна рецепта на кулинарната влогърка Милена, която приготвя вкусни и много апетитни на вид магданозени топчета със сирене, които идеално ще се вържат с някоя бира. Ястието се прави за около половин час, затова можете дори в натоварения делник да се почерпите с него след работа. А колко е хрупкаво и ароматно това зеленчуково кюфте, ще разберат само онези, които са го опитвали.

За начало измиваме две свежи китки магданоз и ги нарязваме на ситно. Пресипваме в купа, заливаме с разбито яйце и овкусяваме със сол и пипер. После натрошаваме сирене, добавяме брашно за спойка и разбъркваме тази зелена кайма без месо. По желание можете да удвоите количеството на сиренето и яйцето в сместа, за да си личи, че в кюфтето има и друго освен магданоз. Или пък да добавите нарязано на кубчета пушено сирене, което хем ще служи за спойка, хем ще придаде страхотен аромат. Лютият пипер същио е идея, а 3-4 листенца пресен босилек пък ще направят предястието доста по-изискано. Импровизирайте смело.

След това се пренасяме на тигана, където сгорещяваме олио и пържим двустранно сплеснати кюфтета от магданоз. А накрая вадим върху съд, застлан с домакинска хартия и малко след това сервираме.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта