Регистрация

Картофени кюфтета с рулца от раци

Картофени кюфтета с рулца от раци
Средно   |   Порции 3-5   |   Видяна: 1675

Панирани скариди или рулца от раци в картофено пюре.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 15 рулца от раци или почистени цели скариди
  • сол и пипер
  • 3-4 средни картофа
  • 25 г масло
  • 1 жълтък
  • 2 ч.л. червен пипер
  • 2 ч.л. чесън на прах
  • брашно, яйце и галета панко за панирането
  • олио за пържене на маслена баня
  • кетчуп или друг любим сос за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Пуснете картофите да се варят с все обелките докато ципите се разпукат и прецените, че картофите са добре сварени.

2. Докато се готвят прехвърлете рулцата от раци или скаридите в купа, овкусете със сол и пипер и разбъркайте с ръце, за да се овкусяват. Оставете ги да чакат реда си.

3. Готовите картофи леко охладете, обелете докато са още топли, прехвърлете в купа и намачкайте с преса.

4. Добавете към тях маслото, жълтъка, сол, пипер, червен пипер и чесън на прах. Разбъркайте до получаването на ароматно хомогенно картофено пюре.

5. Направете си заготовките за панирането и пърженето. В един съд сипете галетата, в друг – брашното, а в трети – разбийте яйце. Имайте готовност с второ яйце, още брашно и галета за допълване при нужда. В дълбок и тесен тиган сипете олио за готвене на маслена баня.

6. С ръце вземете една скарида или едно рулце. Около него оформете топка от картофеното пюре. Ако работите със скарида – оставете опашката ѝ да стърчи от кюфтето. Част от рулцето също трябва да се подава от картофената обвивка в случая с рачешкото рулце.

7. Оваляйте готовото кюфтаче първо в брашно, след това в добре разбитото яйце, после и в галетата. Пържете на умерен огън до получаването на хрупкава коричка. Можете да вадите в съд, застлан с домакинска хартия, която да попие излишната мазнина.

8. Сервирайте със сос за потапяне. Това е идеалното мезе.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта