Регистрация

Карамелизирани портокали в шоколад

Карамелизирани портокали в шоколад
Лесно   |   Порции 2 портокала   |   Видяна: 4426

Карамелени портокалови резени с шоколадова коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 портокала
  • 1 ч.ч. захар
  • 300 мл вода
  • 100 г шоколад (по желание - млечен, тъмен или шоколадова глазура)

Начин на приготвяне:

1. Измийте добре портокалите и ги нарежете на кръгчета с дебелина 5 мм.

2. Загрейте водата със захарта докато захарта се разтвори напълно.

3. Сложете портокаловите резени във водата и оставете да ври на много слаб огън за 2 часа.

4. Внимателно извадете портокаловите кръгчета и ги подредете на решетка, за да се отцеди от тях излишния сок.

5. Сложете решетката с портокалите във фурната и оставете да се готви на 150 градуса за 30 минути.

6. Разтопете шоколада на водна баня.

7. Хващайте резените от едната страна и ги топете от другата. Оставете да се отцедят отново на решетката. Ако не искате да са само половината шоколадови, след леко втвърдяване ги потопете в шоколада и от другата страна.

8. Изчакайте шоколада хубаво да се втвърди. Дръжте в хладилник.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта