Регистрация

Кайма по азиатски върху бял ориз

Кайма по азиатски върху бял ориз
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 461

Пържена кайма с ориз и дъх на джинджифил и чесън. Азиатско ястие, подходящо за бърза семейна вечеря или обяд.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 300 г ориз + 1/2 ч.л. сол
  • 600 мл вряла вода
  • 1 глава лук + 2 с.л. олио
  • 4 скилидки чесън
  • 500 г телешка кайма + сол на вкус
  • 1 ч.л. рендосан джинджифил
  • 2 ч.л. захар
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 4 с.л. соев сос
  • пресен лук

Начин на приготвяне:

1. Ориза измийте под течаща вода в гевгир.

2. Сгорещете на умерен огън 2 с.л. олио в тенджера и изсиепете ориза. Добавете солта и бъркайте 2-3 минути. Залейте с врялата вода, разбъркайте, намалете котлона на слаб и сложете капак. Гответе 20 минути.

3. През това време си направете и каймата. Първо наситнете лука, намачкайте или нарежете на много ситно чесъна и си рендосайте джинджифила.

4. В тиган с незалепващо покритие сипете 2 с.л. олио, сгорещете на умерен огън и запържете лука за 3 минути. Добавете чесъна, гответе още минута, засилете на максимум котлона и изсипете каймата. Разрохкайте на трохи.

5. Добавете джинджифила, сол на вкус, черния пипер и захарта. Залейте със соевия сос и бъркайте и гответе 4-5 минути.

6. Готовия ориз махнете от огъня и разрохкайте с лъжица. Махнете от огъня и каймата.

7. След няколко минути почивка без капак разпределете ориза в купички и отгоре сипете каймата. Поръсете за финален завършек с нарязани косо стръкчета пресен лук и сервирайте докато все още е топло. Можете да поставите и соев сос встрани, ако някой прецени, че има нужда от допълнително подправяне.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта