Регистрация

Протеинов хляб от пуешка кайма с лук

Протеинов хляб от пуешка кайма с лук
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1362

Руло от пуешка кайма с коричка от доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 с.л. олио
  • 2 глави лук
  • 1 ч.л. кимион на прах
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 3 скилидки чесън
  • 3 с.л. сос Уорчестър
  • 70 г галета
  • 175 пилешки бульон
  • 1 кг пуешка кайма (може и пилешка) или месо, което да смелите у дома
  • 2 ч.л. сол + 1/2 ч.л. черен пипер
  • 2 яйца
  • 125 мл кетчуп
  • 1 ч.л. червен сладък пипер
  • 1 ч.л. кафява захар
  • 1 ч.л. чесън на прах

Начин на приготвяне:

1. Лука и чесъна наситнете. Сгорещете олиото в тиган и запържете на умерен огън лука за 5 минути, а след това добавете и чесъна и гответе още 1 минута при периодично бъркане. Овкусете с пипер, сос Уорчестър и кимион - гответе и бъркайте още минута. Изсипете в купа тази запръжка.

2. В купичка смесете галетата с пилешкия бульон.

3. Добавете при запръжката каймата и отгоре залейте с набъбналата галета. Овкусете със сол и пипер, чукнете 2 яйца и замесете. Приберете в хладилник докато му дойде времето.

4. В друга съдинка разбийте кетчупа с червения пипер, кафявата захар и чесън на прах.

5. Сложете голям лист фолио в тава и изсипете каймата. Оформете я във вид на хляб и отгоре намажете с половината от кетчупената смес. Използвайте кухненска четка за най-лесно.

6. Пъхнете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути. След това извадете, намажете с останалия доматен сос и приберете отново за 5 минути.

7. След изваждане изчакайте да се охлади и нарежете на филийки като хляб.

 

Източник: YouTube\Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта