Регистрация

Италиански сандвич панини с пилешко и песто

Италиански сандвич панини с пилешко и песто
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1601

Топли сандвичи в стил пица по италиански с плънка от пеперони, моцарела, песто, пармезан и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г чери домати
  • 1 с.л. зехтин
  • сол
  • 250 г пушено пилешко филе (можете да замените с шунка, пеперони, чоризо или друг колбас по избор)
  • 200 г твърда моцарела за пици (от онези, които се продават на палка, а не в саламура)
  • 8 филии тостерен хляб
  • 6 ч.л. сос песто
  • 4 ч.л. рендосан пармезан
  • 8 ч.л. доматен концентрат
  • листа пресен босилек по желание
  • 40 г масло

Начин на приготвяне:

1. Чери доматите измийте, сложете в тавичка, покапете със зехтина, поръсете със сол и запечете за 12 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

2. Нарежете на слайсове пилешкото филе или друг избран от вас колбас. Нарежете на кръгчета моцарелата. Изпечените домати оставете настрана да се охладят.

3. Намажете 4 от филийките хляб с по 1,5 ч.л. песто. Вурху тях сложете пласт моцарела на слайсове, след това месо на слайсове и отгоре подредете чери доматчета, като махнете ципата им - тя ще падне лесно. Поръсете с пармезан и сложете по 1-2 листа босилек.

4. Другите 4 филийки намажете с по 2 ч.л. доматен концентрат и захлупете с тях сандвичите като доматената салца се пада от вътрешната страна. Вече имате 4 двойни сандвича.

5. В тиган, в който се събират по 2 сандвича един до друг и има капак разтопете 20 г от маслото на умерен огън. Сложете сандвичите от едната страна под капак за 1:30 минути. Обърнете и допечете за още толкова време. След това повторете същото с другите 20 г масло и останалите два сандвича.

5. Разрежете през средата на диагонал и поднесете по 1 или 2 сандвича в порция.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта