Регистрация

Солена палачинка или топъл сандвич за обяд



Солена палачинка или топъл сандвич за обяд
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 1365

Палачинка - дюнер с кашкавал, шунка и домати или сандвичи с чедър, колбас и зеленчуци за бърз домашен обяд.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Две предложения за бързо приготвен домашен обяд, вкусен и наподобяващ купените в обедната почивка храни, ала с гарантирани продукти откриваме в Канала на Олга. Естествено, това са предложения тип бърза закуска, но направени за нула време и с табиета. А изборът е индивидуален - солена палачинка тип дюнер с омлет или топли сандвичи.

За палачинката се разбиват две-три яйца и се изсипват в намазнен тиган с незалепващо покритие. Следва да се овкусят със сол и пипер и върху тях да се лепне арабска питка. После се обръщат за запичане от тестената страна, а върху яйцата се редят плочки кашкавал, слайсове шунка или друг харесван колбас и резени домати. Можете да ръснете нарязани зелени листа (айсберг, маруля, рукола, спанак). Завива се на руло и се превръща във вкусна кръстоска между дюнер и палачинка.

Ако пък искате топли сандвичи в стил принцеси, разбъркайте в купа нарязана на кубчета шунка или друг колбас с рендосано жълто сирене, наситнена чушка, нарязани на малки парченца домати, майонеза, заквасена сметана и подправки по избор. После разпределете сместа върху намазани с масло или лют кетчуп филийки и запечете за 10-12 минути в предварително загрта фурна. Така обядът или закуската става за двама.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта