Регистрация

Плоски топли сандвичи с бекон и яйце

Плоски топли сандвичи с бекон и яйце
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 945

Топъл сандвич в плоско хлебче с бъркани яйца, домати, крем сирене и бекон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 50 г бекон на ленти (2 ленти)
  • 3 яйца
  • 1/2 ч.л. сол
  • 3 с.л. мляко
  • 15 г масло
  • 100-120 г твърди домати (може и чери)
  • малко лук (около 25 грама)
  • люто чушле по желание
  • сол и пипер
  • тортили, лаваш или арабски питки
  • крема сирене или заквасена сметана
  • лют сос по желание
  • 150 г кашкавал, чедър или друго твърдо сирене

Начин на приготвяне:

1. Бекона нарежете на малки парченца, прехвърлете в тиган с незалепващо покритие и сложете на умерен огън. Дръжте три минути след като зацвърчи. Трябва да се посгърчи. Извадете в отделен съд готовия бекон.

2. Яйцата чукнете в купичка, добавете 1/2 ч.л. сол и млякото и разбийтте с тел. В тигана от бекона пуснете маслото, включете на слаб към умерен огън и щом се разтопи, изсипете яйцата. С шпатула бутайте от страните на тигана към центъра запечената част. Гответе така докато яйцата се втвърдят.

3. Намажете 2-3 царевични или арабски хлебчета или 1 лаваш с крем сирене, крема сирене или заквасена сметана. Можете да покапете и с лют сос. Мажете само в средата по дължина.

4. Доматите измийте и нарежете на малки кубчета. Прехвърлете в купа. Наситнете лука и го прибавете. Овкусете със сол и пипер и наситнено люто чушле по желание. Разбъркайте.

5. Сложете върху намазаните части от питките бити яйца, след това бекон, после доматена салата и на финала рендосайте жълто сирене.

6. Завийте на рула като подплатите крайщата. Сгорещете пак тигана. Този път на умерен огън и сложете сандвичите да се запекат за по 2 минути от страна като първо положите със сглобката надолу.

7. Сервирайте топли, по желание със зеленчуци и сосве.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта