Регистрация

Италиански боровинков пай

Италиански боровинков пай
Трудно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3547

Хрупкав пай с диви плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За коричката:

  • 2 ч.ч. обикновено брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.ч. мазнина за сладкиши
  • 1/2 ч.ч. вода

За пълнежа:

  • 1 ч.ч. леко сирене рикота
  • 2 яйца
  • 3 с.л. захар
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • 1 ч.ч. неподсладени замразени боровинки, размразени преди употреба
  • 1 ч.ч. малини, измити

Начин на приготвяне:

На коричката:

1. В голяма купа, смесете брашното и солта.

2. Нарежете мазнината за сладкиши и разбъркайте докато заприлича на едра галета.

3. Прибавете вода, докато се оформи топка. Разделете тестото на половинки и оформете топчици.

4. Увийте в найлон и оставете в хладилник за 4 часа или за през нощта.

5. Разточете върху набрашнена повърхност.


На пая:

1. Загрейте предварително фурната на 180ºС.

2. Сложете сиренето в купата на блендер и пюрирайте до кремообразна смес.

3. Прибавете яйцата, захарта и ванилията и разбъркайте до хомогенност.

4. Разпределете плънката върху коричката за пай и печете около 45 мин.

5. Охладете пая и подредете плодовете отгоре.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта