Регистрация

Маков кекс с боровинки



Маков кекс с боровинки
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 1845

Кекс с боровинки и маково семе.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 28.06.2018

Боровинков сладкиш с маково семе и захарна глазура правят Лора и Стоян, за да предложат вкусен семеен десерт или закуска с хрупкава сърцевина, дъх на ванилия и лимон и леката кисела сладост на малки горски плодчета. Десертът не се прави сложно, но си изисква внимание.

Първо маковото семе се накисва за 3 минути в кипяща вода, отцежда се, полива се със студена и се оставя да се отцеди повторно. През това време в голяма купа се разбива меко масло с пудра захар. Добавят се яйца и се разбива пак. После идва ред на заквасената сметана, брашното, бакпулвера, щипка сол, лимонова кора, ванилова захар и отцедените макови семена. Всичко това се разбива до сравнителна хомогенност. Получава се твърдо и гъсто тесто за сладкиши.

Сместа се пресипва в намаслена и набрашнена форма за сладкиши, заравнява се, поръсва се с боровинките и се пече на 180 градуса за 40 минути. След охлаждане по желание можете да украсите със захарна глазура като втечните пудра захар с малко лимонов сок. По желание сервирайте с топка сладолед или цедено кисело мляко с боровинки.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта