Регистрация

Зимна рибена супа с пилешки бульон



Зимна рибена супа с пилешки бульон
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 229

Супа с морски дарове и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Сгряваща супа с морски дарове в пилешки бульон и сметана готви Ути Бъчваров, като се спира на евтини, но вкусни и ефектни продукти, за да създаде една северна чорба, позната под името супа чаудър. Добавката от картофи сгъстява бульона, а пекнатите в масло с копър и подправки морски дарове превръщат ястието в луксозно блюдо.

Първо се сваряват пилешки кокали, по желание с обелки и останки от зеленчуци, за да се получи хубав бульон. В него се пускат картофи и рибено рагу и след като поврат хубаво, месото от рибата се обезкостява, а картофите се пюрират в бульона с добавка от сметана. Отделно на тиган в масло се запържват замразени морски дарове микс - миди и скариди. Ако в плика има и други - не се притеснявайте да ги добавите. Поръсват се с копър и се добавят в супата. Малко сол и пипер и ястието е готово. Идеално, за да стопли в обедната почивка или на приятната зимна семейна вечеря.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта