Регистрация

Рибена супа с картофи и запръжка

Рибена супа с картофи и запръжка
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1141

Супа с рибни остатъци, рибно филе, зеленчуци и картофи тип рибена чорба.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2,5 л вода
  • 1 с.л. сол
  • 600 г обрезки от риба - рагу, глави, опашки, перки, хриле и др.
  • 400 г картофи
  • стеблата на връзка магданоз и/или копър
  • 2 дафинови листа
  • 3 с.л. олио
  • 2 глави лук - около 220 г общо
  • 200 г корен целина
  • 1 морков - около 120 г
  • 4 скилидки чесън
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 400 г рибно филе от вид по избор
  • листата на връзка магданоз и/или копър

Начин на приготвяне:

1. Сипете водата в тенджера, добавете солта и кипнете.

2. Измийте обрезките от риба и ги пуснете в тенджерата. Намалете на слаб към умерен огън - колкото да поддържа водата леко вряща. След 3-4 минути отпенете бульона. Сложете капак и оставете да къкри 20 минути.

3. През това време си направете заготовки за запръжката. Нарежете на ситно лука, моркова - на полумесеци, картофите и целината - на кубчета, а чесъна - на много малки парченца.

4. Пуснете в тенджерата дафинов лист и дръжки магданоз и/или копър, като вържете дръжките с конец, за да не "бягат" из цялата супа. Добавете и картофите в тенджерата и сложете отново капак. Оставете на слаб огън докато сте готови с останалата част от запръжката (около 20 минути)

5. Сипете олиото в тиган и сгорещете на умерен огън. Запържете лука за 3 минути, добавете целината, гответе и бъркайте още 2 минути, след това прибавете моркова, сложете капак, намалете котлона и гответе 4-5 минути. Прибавете чесъна, разбъркайте, похлупете и оставете да се задушава на слаб към умерен огън за 8-10 минути.

6. Извадете от къкрещия бульон рибните обрезки, дафиновите листа и дръжките от билки. На тяхно място сипете черния пипер, добавете парчетата рибно филе на едро и запръжката от тигана. Разбъркайте, сложете капак и гответе 5-10 минути.

7. През това време почистете и накъсайте месцата от обрезките, ако има такива. Върнете ги в супата.

8. На финала поръсете с наситнените листа на билките, чиито дръжки използвахте за бульона. Разбъркайте, сложете капак и оставете за 5 минути на изключен котлон. Хапвайте докато е топло.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта