Регистрация

Рибена супа с миди

Рибена супа с миди
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1600

Морска супа с миди, риба, картофи и сметанов бульон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г обезкостено филе от хек (или друго рибно филе без кости по ваш вкус)
  • 200 г картофи
  • 1 глава лук
  • 150 мл заквасена сметана
  • 100-150 г миди без черупка
  • сол на вкус
  • черен пипер и бахар на зърна
  • 2 дафинови листа
  • зелени подправки за поръсване (магданоз, кориандър)

Начин на приготвяне:

1. Нарежете рибното филе на големи парчета и го кипнете в 1,3 л вода, като отпените с лъжица или цедка бульона неколкократно. Когато спре образуването на пяна, добавете лука - обелен и разрязан на 6, дафиновия лист, черния пипер и бахара. Нека се готви 20 минути.

2. Прецедете бульона и в течността сложете картофите, нарязани на малки кубчета, да се сварят до готовност.

3. През това време накъсайте парчетата риба на ситни месца.

4. Към картофите добавете миидите и оставете да ври още 10 минути или докато мидите се разварят.

5. Върнете и накъсаното рибно филе. Разбъркайте и махнете от огъня.

6. Добавете в топлата супа сметаната и разбъркайте добре. Овкусете със сол.

7. Поръсете с наситнени пресни зеленини и сервирайте.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта