Регистрация

Зеленчукова питка от кори за баница

Зеленчукова питка от кори за баница
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 897

Солена торта от кори за баница със зеле, чушки, яйца и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г прясно зеле
  • 1 зелена и 1 червена сладка чушка
  • 1 глава лук - неголяма
  • листата на връзка магданоз
  • 1 среден морков
  • 150 г кашкавал
  • 200 г кори за баница
  • 4 яйца
  • сол и пипер
  • 1 с.л. суха подправка по избор една от тези - риган, босилек, мащерка, чубрица, сминдух

Начин на приготвяне:

1. Нарежете зелето на кубчета и прехвърлете в голяма купа или тава, където да можете да смесите добре всички съставки.

2. Наарежете на ситно лука, на малки кубчета двата вида чушки, а моркова и кашкавала - рендосайте. Смесете в купата.

3. Корите за баница извадете и поставете една върху друга. Сгънете на няколко части и след това нарежете на квадрати с приблизителен размер на страната около 3 см. Разрохкайте, за да не са залепени една за друга и изсипете при останалите продукти. Прибавете наситнените магданозени листа и разбъркайте.

4. В купичка разбийте яйцата със сол, пипер и избраната суха подправка. Залейте останалите продукти с тях и размешайте много добре.

5. Прехвърлете в намаслена форма за торти с падащо дъно и диаметър 26 см. или в друга тава с високи бордове с този размер. Заравнете.

6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути. След изваждане от печката охладете и извадете от тавата. Може да мине за баница със зеленчуци, солена торта, зеленчукова запеканка, фритата с тесто. Подходящо е за закуска и всякакво основно хранене.

 

Източник: YouTube/Schnelle Rezepte

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта