Зеленчукова питка от кори за баница
Солена торта от кори за баница със зеле, чушки, яйца и кашкавал.
Необходими продукти:
- 300 г прясно зеле
- 1 зелена и 1 червена сладка чушка
- 1 глава лук - неголяма
- листата на връзка магданоз
- 1 среден морков
- 150 г кашкавал
- 200 г кори за баница
- 4 яйца
- сол и пипер
- 1 с.л. суха подправка по избор една от тези - риган, босилек, мащерка, чубрица, сминдух
Начин на приготвяне:
1. Нарежете зелето на кубчета и прехвърлете в голяма купа или тава, където да можете да смесите добре всички съставки.
2. Наарежете на ситно лука, на малки кубчета двата вида чушки, а моркова и кашкавала - рендосайте. Смесете в купата.
3. Корите за баница извадете и поставете една върху друга. Сгънете на няколко части и след това нарежете на квадрати с приблизителен размер на страната около 3 см. Разрохкайте, за да не са залепени една за друга и изсипете при останалите продукти. Прибавете наситнените магданозени листа и разбъркайте.
4. В купичка разбийте яйцата със сол, пипер и избраната суха подправка. Залейте останалите продукти с тях и размешайте много добре.
5. Прехвърлете в намаслена форма за торти с падащо дъно и диаметър 26 см. или в друга тава с високи бордове с този размер. Заравнете.
6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути. След изваждане от печката охладете и извадете от тавата. Може да мине за баница със зеленчуци, солена торта, зеленчукова запеканка, фритата с тесто. Подходящо е за закуска и всякакво основно хранене.
Източник: YouTube/Schnelle Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ