Регистрация

Солена торта с наденица и кюфтета



Солена торта с наденица и кюфтета
Трудно   |   Порции 12-16   |   Видяна: 1406

Неаполитанско сарту - месна плънка в обвивка от ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 25.01.2018

Италиански солен пай по много нестандартна рецепта правят Лора и Стоян. Ястието представлява плътна обвивка от запечен ориз с жълто сирене и яйце, в която се крие плънка от парчета наденица, кюфтета, гъби и грах в доматен сос. Готвенето изисква време, но пък крайният резултат е така вкусен и красив, че си заслужава. Особено ако го правите за посрещане на Нова година или голям семеен празник.

Започваме с наденицата, която се запича бегло в зехтин, вади се от тигана и се нарязва. В същия тиган се сгорещява още зехтин, в него се пържи чесън и се налива червено вино. Подправя се със сол, пипер и риган, налива се доматен сос от пюрирани пресни или от консерва домати и се връща наденицата да покъкри на слаб огън 30-тина минути.

През това време се захващаме с ориза. В тиган се запържва лук, добавя се ориза, налива се бяло вино и щом изври, се налива зеленчуков бульон. Подправя се и се готви до разваряване. След това оризът се смесва с рендосано сирене грана падано или друго жълто сирене по желание. Добавя се част от доматения сос от надениците и едно-две яйца. Разбърква се.

На трето място се накисват сушени матнатарки във вряла вода. На четвърто пък се замесват телешки кюфтета, които се запържват на тиган. След това отцедените и наситнени гъби, кюфтетата и накъсана моцарела влизат в доматения сос с надениците. Сега идва ред на сглабянето на ястието.

Тава за торти с регулиращи се стени се намазнява хубаво и се обтрива с галета. След това част от ориза се разпределя по дъното и стените на съда. В оризовата кошничка се изсипва месната плънка и най-отгоре се заравнява с останалия ориз. Паят се пече на 180 градуса за 50 минути. След това се охлажда и внимателно се вади.

Как се прави стъпка по стъпка и какви са точните грамажи на продуктите, гледайте във видеото:

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта